علی اصغر انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر از حضور ایران در چهل و سومین اجلاس آیکان که به تازگی در کاستاریکا برگزار شد، خبرداد و نتایج حضور ایران در این اجلاس را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه اجلاس بین المللی سازمان نظارت بر نامها و ارقام اینترنتی -آیکان- هرسال 3 بار و در نقاط مختلف دنیا برگزار می شود، اظهار داشت: در این اجلاس موضوعات روز مربوط به نام ها و دامنه های اینترنتی مطرح و مورد توجه اعضا قرار می گیرد.
ایران عضو کمیته مشورتی موسسه جهانی آیکان
انصاری در تشریح ساختار موسسه آیکان که به صورت هیات مدیره ای اداره می شود و دارای اعضای حقوقی و حقیقی است به مهر گفت: آیکان از دو بخش سازمان پشتیبان – SO – و کمیته های مشورتی – AC – تشکیل شده است که روسای SO ها و AC ها در قالب 21 عضو اعضای هیات مدیره آن را تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه SO ها بیشتر بحثهای فنی و تکنیکال را دنبال می کند و شامل سه بخش "کد نام های کشور" با نام اختصاری CCNSO، نامهای دامنه های سطح بالای عمومی جدید با نام اختصاری GNSO و مجموعه آدرس گذاری با نام اختصاری ASO می شود، ادامه داد: در واقع این SO ها بخش های فنی و حقوقی دامنه های ملی و محلی و ثبت آنها را نظارت دارد و پیشنهادات مربوطه را به کمیته های مشورتی ارائه می دهد.
معاون سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به مجموعه دیگری که در آیکان فعالیت دارد و اصطلاحا با نام AC و یا کمیته های مشورتی شناخته می شود، تصریح کرد: ایران عضو یکی از زیرمجموعه های کمیته های مشورتی آیکان با نام GAC است.
وی کمیته های مشورتی را شامل چهار گروه GAC ، SSAC ، RSSAC و AAC عنوان کرد که ایران عضو گروه GAC که کمیته مشورتی دولتی محسوب می شود و 112 نماینده از کشورها و نواحی در آن حضور دارند است.
دسترسی ایران به پیشنهادات ثبت دامنه های سطح بالای جدید
انصاری با تاکید براینکه هرآنچه که بخواهد در آیکان به تصویب برسد پس از بررسی های فنی و حقوقی از سوی SOها، در کمیته های مشورتی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از نهایی شدن به عنوان مصوبه به تصویب آیکان می رسد خاطرنشان کرد: ما به عنوان سازمان فناوری اطلاعات نماینده ایران در GAC هستیم و ملاحظات دولت خود را در آیکان اعلام می کنیم؛ به این ترتیب هرآنچه که از سوی آیکان بخواهد تصویب شود به عنوان لایحه و پیشنهاد در کمیته های مشورتی مطرح می شود و ما می توانیم در فرآیند انجام آن اعمال نظر کنیم.
وی با اشاره به موضوع ثبت دامنه های سطح بالای عمومی جدید که هم اکنون مطرح است، گفت: ایران به عنوان یکی از اعضای کمیته GAC تمامی ایمیل ها و پیشنهادات مربوط به ثبت دامنه سطح بالا که قرار است در آیکان تصویب شود را دریافت می کند؛ با این وجود اگر نگرانی و دغدغه و ملاحظه ای درکار باشد آن را مطرح کرده و آیکان نیز با مشورت و رای گیری از ما به عنوان یکی از اعضا، پیشنهاد اخذ شده را مصوب خواهد کرد.
انصاری با بیان اینکه در اجلاس جهانی آیکان در کاستاریکا مهمترین بحثی که مطرح شد مربوط به ثبت دامنه های جدید سطح بالای عمومی بود به مهر گفت: هم اکنون آیکان این امکان را به وجود آورده که هر دامنه اینترنتی را با پرداخت هزینه که حدود چند هزار دلار است بتوان به ثبت رساند؛ براین اساس این موضوع و تعریف دامنه های جدید نگرانیهایی را برای دولتها به وجود آورده که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با ارائه مثالی اینگونه توضیح داد: برای مثال هم اکنون امکان ثبت دامنه "دات حافظ و یا دات سعدی" ممکن شده و هر فرد حقیقی و حقوقی در هر کجای دنیا می تواند آن را خریداری کرده و زیردامنه های آن را به فروش برساند که اینگونه موارد دغدغه هایی را برای کشورها از حیث ملاحظات ملی به همراه خواهد داشت به همین دلیل کمیته مشورتی GAC در این اجلاس از آیکان خواست تا دسترسی به تمامی فرمهای پیشنهاد ثبت دامنه های سطح بالا را از سراسر دنیا به این کمیته بدهد و پس از ارزیابی توسط GAC و موافقت با آن در هیات مدیره آیکان مورد تصویب قرار گیرد.
انصاری خاطرنشان کرد که ما به عنوان یکی از اعضای GAC ظرف دو ماه فرصت داریم که با توجه به دسترسی که در اختیارمان قرار داده شده پیشنهادات مربوط به ثبت این دامنه ها را مطالعه کرده و نظراتمان را در این زمینه با توجه به ملاحظات ملی بدهیم.
برنامه های ایران برای حضور در اجلاس آینده آیکان در پراگ
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه اجلاس آینده سازمان آیکان در شهر پراگ جمهوری چک برگزار می شود به مهر گفت: متعاقب راه اندازی مرکز توسعه مدیریت اینترنت و ورود به مباحث مهندسی اینترنت لازم است که بحث های بین المللی در این زمینه نیز تقویت شود براین اساس ما به دنبال آن هستیم که در اجلاس آینده آیکان در SO هم شرکت کرده و حضور فعال داشته باشیم.
وی ادامه داد: درصدد هستیم در اجلاسهای آینده آیکان طوری تیم های خود را تجهیز کنیم که کارشناسان ما نیز بتوانند در SO ها بروند و در بحثهای فنی هم تاثیرگذار باشند.
انصاری با بیان اینکه پس از پراگ اجلاس بعدی آیکان در تورنتو کانادا برگزار می شود تصریح کرد که در سال جدید برای حضور دولت و بخش خصوصی در اجلاس های پراگ و تورنتو و حضور فعال در کمیته های مشورتی و سازمانهای پشتیبان برنامه ریزی هایی در دست انجام است.
نظر شما